Uleiuri Grase

Ulei din lemn de Santal

Ingrediente

  • bullet
    SEMNAL ALBUM ULEI DIN LEMN
  • bullet
    EINECS: 284-111-1
  • bullet
    CAS: 84787-70-2

Santalul:

Uleiul esențial de lemn de santal se obține prin distilarea cu abur a inimii zdrobite a arborelui de lemn de santal (albumul Santalum), prin care se formează cordonul trunchiului numai după 30 de ani. Aburul fierbinte servește drept suport pentru componentele organice volatile ale lemnului. Datorită ne-miscibilității constituenților organici ai uleiului esențial și a apei, la răcire are loc o separare de fază spontană, astfel încât uleiul esențial pur poate fi separat.

Randamentul este cuprins între 4,0 și 6,5%. Uleiul esențial de lemn de santal este un lichid puțin vâscos, incolor până la gălbui. Are un miros delicat, cald-balsamic. Uleiul esențial se dizolvă în alcool (1: 5, etanol 70%), uleiuri vegetale și alte uleiuri esențiale. Este aproape insolubil în apă. Componentele principale și principalii purtători ai mirosului tipic al uleiului esențial de lemn de santal sunt α- și β-santalolul cu un conținut de peste 90%.

Aplicații:
Ingredientele uleiului esențial de lemn de santal au un număr de proprietăți relevante pentru sănătate. Uleiul esențial de lemn de santal a fost folosit de mult timp în medicina ayurvedică. El are  efect decongestionant asupra sistemului venos și limfatic și poate fi aplicat la vene varicoase și hemoroizi . În plus, a fost găsit un efect puternic de regenerare a pielii folosind uleiul esențial de lemn de santal. Pentru piele inflamată, dermatoză sau psoriazis, poate fi utilizată ca tratament, baie de ulei sau frecare. Esential ulei de santal are un efect antiseptic asupra tractului urogenital si respirator al corpului. Masajele, băile de ulei și rubinurile pot provoca boli precum: cistită, bronșită sau rinofaringită. Mâncărimea acută poate fi ușurată prin aplicarea uleiului esențial de lemn de santal ca ulei de masaj. În plus, uleiul esențial de lemn de santal are un efect cardiotonic și poate fi utilizat pentru hipertensiune și tahicardie ca unguent sau baie de ulei. Ulei esențial de lemn de santal este un ulei esențial foarte popular în aromoterapie, deoarece are un efect de echilibrare, calmare și reglare. Uleiul esențial de lemn de santal poate întări corpul în caz de lipsă de concentrare, oboseală, epuizare, insomnie, neliniște și anxietate. În plus, uleiul esențial  de santal este antidepresiv și poate fi utilizat pentru depresie ușoară. Acesta , de asemenea, functioneaza ca si afrodisiac si poate fi folosit pentru probleme ca impotenta si frigiditate. Uleiul esențial de lemn de santal este utilizat în principal in bai de ulei, ca aditiv într-un ulei de masaj sau în difuzorul de arome.

Pentru mai multe informații despre uleiul esențial de lemn de santal, vă rugăm să consultați specificațiile noastre și fișa cu date de securitate.

Related Posts