Uleiuri Grase

Ulei de chimen

Ingrediente

 • bullet
  ULEI DE FRUCTE CARUM CARVI
 • bullet
  EINECS: 288-921-6
 • bullet
  CAS: 85940-31-4
 • bullet
  CAS: 8000-42-8

Chimenul:

Uleiul esențial de chimen este obținut prin distilare cu vapori din semințe (fructe) ale chimenului reale (Carum carvi). Aburul fierbinte servește drept suport pentru componentele organice volatile ale semințelor (fructelor). Datorită ne-miscibilității constituenților organici ai uleiului esențial și a apei, la răcire are loc o separare de fază spontană, astfel încât uleiul esențial pur poate fi separat. Randamentul este între 2 și 8%. Uleiul de chimen esențial este un lichid mobil, ușor incolor sau gălbui. Are un parfum caracteristic, ușor picant. Contactul prelungit cu aerul mărește culoarea și crește vâscozitatea. Uleiul de chimion esențial se dizolvă bine în alcool (1:2, etanol), în uleiurile vegetale și alte uleiuri esențiale. Este aproape insolubil în apă. Principalele ingrediente sunt carvona și limonenul.

Aplicatii:
Ingredientele uleiului de chimen esențial au o serie de proprietăți relevante pentru sănătate. Chimenull este unul dintre medicamentele clasice utilizate în tulburările gastrointestinale pentru o perioadă foarte lungă de timp. Efectul carminativ (flatulent) al uleiului de chimion esențial este utilizat în principal în dispepsia (tulburarea digestivă generală) și meteorismul (acumularea de gaze în tractul digestiv). Pentru utilizare sunt recomandate masaje abdominale și băi de ulei. În plus, colagog de ulei de chimion esențial acționează și, astfel, promovează fluxul de bilă de la vezica biliară. Sunt folosite tampoane înfășurate în jurul ficatului și a băii de ulei. La bolile respiratorii, cum ar fi bronșita, uleiul de chimen esențial are, de asemenea, un efect mucolitic (expectorant), care poate fi obținut prin frecare sau masaj a căilor respiratorii. În aromaterapie, uleiul de chimen esențial este folosit doar ocazional. Mai mult, ar trebui să fie fizic stimulator. În același timp, totuși, el este creditat și cu o calitate cardio-calmantă.

Pentru mai multe informații despre uleiul de chimen esențial, vă rugăm să consultați specificațiile noastre și fișa cu date de securitate.