Uleiuri Esentiale

Ulei de coaja de portocale

Ingrediente (INCI):

CITRUS AURANTIUM PEEL OIL EXPRESSED

EINECS:277-143-2

CAS:72968-50-4

 

Uleiul esențial de coajă de portocală amară este obținut prin presarea la rece a cojilor de fructe din fructele portocalei amare (Citrus aurantium var. Amara). În straturile exterioare, spongioase ale coajelor sunt mici zone care stochează uleiul esențial. Aceste zone pot fi ușor deschise mecanic și golite.

Datorită ne-miscibilității componentelor organice ale uleiului esențial și a apei conținute în cochilie, are loc o separare de fază spontană, astfel încât uleiul pur de portocale amar de bază poate fi separat. Randamentul este cuprins între 0,2 și 2,5%. Reziduurile de presă rămase sunt supuse frecvent unei distilații cu abur pentru recuperarea uleiului rezidual. Uleiul esențial de portocale amare este un lichid mobil, galben până la maroniu. Clorofila conținută încă în cochilie poate duce și la nuanțe de culoare verde. Are un miros proaspat si aproape floral, cu note caracteristice de citrice. Uleiul de portocale amare esențial se dizolvă ușor în alcool (7 până la 8 volume, etanol), uleiuri vegetale și alte uleiuri esențiale. Este aproape insolubil în apă. Principalele ingrediente ale uleiului esențial de portocale amare sunt monoterpenii (var, pineni) cu un conținut de până la 90%.

Utilizare:

O serie de indicații au apărut de-a lungul anilor pentru utilizarea medicală a uleiului esențial de coajă de portocală amară. Deja în China antică fructul  portocalei amare au fost folosite pentru a stimula digestia și ameliorarea convulsiilor. Astăzi, uleiul de portocale amarin esențial este folosit și pentru tulburările somatice (fizice) ale sistemului digestiv. Efectul de promovare a digestiei este utilizat în dispepsie (afecțiuni diareice) și flatulență prin aplicarea externă ca infuzie sau învelire. Este posibilă și aplicarea internă. Aici s-a dovedit o combinație de portocale amare, chimen și ulei de busuioc. Uleiul de portocale amar de bază are, de asemenea, proprietăți de activare în circulație. Aplicarea are loc ca un gunoi sau ca o baie. De asemenea, sunt cunoscute antibacteriene și antiseptice (acnee, inflamația mucoasei orale), febră (frig, bronșită) și deodorizante (transpirație crescută). Aici tratamentul este, de obicei, folosit ca o perfuzie sau ca o baie. Uleiul portocaliu uleios este utilizat în aromoterapie datorită efectului său antidepresiv și anxiolitic, în special în condiții depresive și anxioase în difuzorul  de arome, ca aditiv la uleiurile pentru masaj, băi sau ca o inhalare. Ea are, de asemenea, un efect calmant (sedativ) asupra insomniei și a nervozității generale.

Related Posts