Uleiuri Grase

Ulei de alune

Ingrediente

  • bullet
    ARACHIS HYPOGAEA OIL
  • bullet
    CAS: 8002-03-7
  • bullet
    EINECS: 232-296-4

arahidele

Planta de arahide este o plantă în vârstă de un an, de până la 60 cm înălțime, densă. Frunzele sunt ovate și spate pereche. Florile sunt de culoare galben auriu, lungime 1 – 2 cm. După fertilizare, un suport de fructe în formă de unghii se dezvoltă la baza ovarului, care se înclină și pătrunde în sol. Numai atunci când transportatorul de fructe a dispărut în sol, fructul (arahidele) începe să se dezvolte. Fructele constau dintr-o cremă galbenă, încrețită, în care sunt de obicei două semințe, care sunt înconjurate de o cochilie subțire, roșie-brună.

La recoltare, rădăcina este mai întâi tăiată, fructele ridicate din sol și apoi uscate timp de 2 – 4 săptămâni. Arahidele conțin aproximativ 45% grăsimi vegetale. Pentru extracția uleiului, fructele sunt decojite, arahidele sunt curățate, zdrobite și presate la rece în prese cu șuruburi. Uleiul de arahide poate fi de asemenea albat și deodorizat. De asemenea, uleiul de arahide este prelucrat ulterior prin hidrogenare la uleiul de arahide întărit (Arachidis oleum hydrogenatum), pentru a dezvolta aplicații în industria farmaceutică și cosmetică.

Aplicații
Datorită conținutului său relativ ridicat de acizi grași nesaturați, uleiul de arahide este unul dintre uleiurile care pot duce la scăderea nivelului de colesterol. Este utilizat ca purtător pentru medicamente solubile în grăsimi pentru utilizare externă, enterală sau parenterală, în special se utilizează pentru administrarea de hormoni sexuali cu eliberare prelungită, precum și pentru picături oftalmice. Uleiul de arahide este de asemenea utilizat în dermatologie împotriva crustei și matreții. Ca aditiv pentru baie în îngrijirea copiilor și pentru tratamentul eczemelor subacute și cronice, este de asemenea utilizat. În plus, uleiul de arahide este utilizat în eczeme atopice și ihtioză. Dozajul recomandat pentru băile de ulei este de 4 ml pe 10 litri de apă, utilizat de 2 până la 3 ori pe săptămână. În piele umedă, inflamatorie acută, iritată și grasă, în forme proaspete de psoriazis pustuloasă și alergie la arahide, nu se pot aplica aplicații dermatologice și nici băi. În medicina populară, uleiul de arahide este utilizat pentru a combate ateroscleroza, cistita, coaja de portocale, arsuri solare, stres, constipație și indigestie. Uleiul de arahide umed este utilizat ca bază de unguent datorită capacității sale bune de absorbție a apei. Este, de exemplu, parte din rețete vechi, cum ar fi unguentul marțial. Arahonul conține alergeni periculoși. Nu se poate exclude că urme de alergeni sunt prezente și în uleiul de arahide. Prin urmare, în cazul alergiilor cunoscute privind arahidele, consumul de ulei de arahide trebuie evitat.

Pentru mai multe informații despre uleiul de alune, consultați specificațiile noastre.

Insert your error message here, if the PDF cannot be displayed.

Related Posts