Uleiuri Grase

Ulei de argan usor prajit

Ingrediente

  • bullet
    ARGINA SPINOSA KERNEL OIL
  • bullet
    EINECS: 223747-87-3

Arborele de argan:

Arborele de argan (copac ardjan, arbore din lemn de fier) ​​aparține familiei Sapotaceae și este un arbust sau copac spontan, crescând lent (în funcție de vârstă) și este localizat în sud-vestul Marocului între Agadir și Essaouira. Arborele de argan are o înălțime de 7-10 metri, o circumferință de până la 15 metri și poate ajunge la o vârstă de 125-150 de ani. Trunchiul este adesea zdrobit și strâmb. De la vârsta de 5 ani, pomul începe să rodească, fructele fiind rotunde spre ovale și au un aspect verde, cărnoasă ca o măslină. Ripe-urile sunt galbene. Fiecare fruct conține 1 până la 3 semințe ovale, netede, maro, cu o lungime de până la 2 cm. Semințele bogate în ulei sunt așezate în miez.

Cum se produce un ulei organic de argan ușor prăjit:
Pentru extracția uleiuluisunt folosite de obicei fructele căzute, alese din iunie până în septembrie. O altă formă de recoltare este deosebit de dificilă, deoarece lemnul fragil al copacului nu poate fi zdruncinat. În plus, recoltarea manuală este complicată de multi spini. Semințele conțin aproximativ 30% -55% ulei gras. Înainte de producția de ulei, miezul trebuie îndepărtat din fructe și apoi spart cu pietre, uscat și ușor prăjit.

Pentru uleiul de argan presat manual, semințele ușor prăjite sunt împământate într-o pastă maro. Acesta este amestecat și se adaugă apă. Emulsia de apă-ulei rezultată este amestecată și uleiul este separat de apă și decantat. Este nevoie de până la 10 ore de muncă grea pentru a produce cel puțin un litru de ulei cu această metodă. În plus, această metodă oferă un randament relativ scăzut. Datorită cantității mari de apă rămasă, durata de depozitare este destul de limitată, iar uleiul nu este acceptabil din punct de vedere igienic.
Atunci când uleiul de argan este presat la mașină, semințele ușor prăjite sunt împământate cu o moară de ulei sub presiune mare. Nu este necesară adăugarea apei. Acest lucru duce la randamente mai mari de ulei, iar extracția se poate face mai repede (2 litri pe oră), iar uleiul este mai stabil. În plus, pot fi menținute cerințe de igienă importante (de exemplu, HACCP). Uleiul de argan presat mecanic conține mai puțin acid și se cunoaște că este mai ușor de digerat.

Uleiul nostru organic de argan ușor prăjit este fabricat de mașini. Gustul este de nucă, cu arome prăjite.

Uleiul organic de argan ușor prăjit și aplicațiile sale:
Uleiul organic de argan este utilizat ca ingredient de bază pentru cosmetice și îngrijirea pielii medicale în industria cosmetică și farmaceutică. Uleiul este o bază bună pentru unguente, creme și loțiuni. De asemenea, se utilizează din ce în ce mai mult în produsele de curățare, cum ar fi săpunuri, săpunuri lichide, șampoane și clătirea părului. Este, de asemenea, utilizat ca supliment alimentar.

În Maroc, uleiul de argan organic ușor prăjit este folosit ca ulei de gătit și este o sursă importantă de energie. În Europa, uleiul de argan este un ulei de gătit gourmet pentru restaurante sofisticate și se află la egalitate cu caviarul și trufele.

Pentru mai multe informații despre uleiul de argan ușor prăjit, consultați specificațiile noastre.

Insert your error message here, if the PDF cannot be displayed.