Uleiuri Grase

Ulei de cânepă

Ingrediente

  • bullet
    Ulei de semințe CANNABIS SATIVA
  • bullet
    CAS: 89958-21-4
  • bullet
    EINECS: 289-644-3

Cânepa:

Originea acestei plante robuste și rezistente este în Asia Centrală. Astăzi este cultivată în întreaga lume.

Cânepa este o recoltă anuală care poate crește până la 7 metri înălțime. Cânepa este o plantă dioică, cu frunze lungi, lanceolate. Miezurile constau dintr-o coajă fragilă și o sămânță verde.

Cum se produce uleiul de cânepă organic?
Uleiul de cânepă organic este obținut prin presarea delicată a semințelor.

Una dintre cele mai importante componente a uleiului de cânepă este reprezentată de acizii grași polinesaturați alfa-linolenic și acizii gama-linolenic rari. Acidul gama linolenic este un acid gras omega 6. Omega 6 se întalnește destul de rar în uleiuri și grăsimi. Acestea se găsește în laptele matern, uleiul de cassia și uleiul de borage.

Aplicații în farmacie, medicina și medicina populară:
Efectele benefice ale uleiului din semințe de cânepă asupra sănătății se datorează conținutului său ridicat de acizi grași monosaturati și polinesaturați.
Aplicații în cosmetică:
Uleiul de cânepă se caracterizează prin proprietăți foarte bune de îngrijire. Acesta aparține grupului de uleiuri de uscare, făcându-l ingredientul ideal pentru uleiuri de masaj, unguente, creme, săpunuri și șampoane.
Aplicații în industrie:
Uleiul de cânepă este utilizat în industria de producere a agenților de curățare. Mai mult, datorită lubricității ridicate, este utilizat pentru producerea de vopsele, lacuri și cerneluri tipografice.
Aplicații în bucătărie:
Uleiul de semințe de cânepă se află inevitabil printre uleiurile comestibile gourmet. Gustul său ușor de alune îl face condimentul ideal de gătit la rece. Uleiul de cânepă are un punct relativ scăzut de fum (165° C) și este potrivit pentru gatire cu aburi.

Pentru mai multe informații despre uleiul de cânepă, consultați specificațiile noastre.

Insert your error message here, if the PDF cannot be displayed.