Uleiuri Grase

Ulei de chia

Ingrediente

  • bullet
    SALVIA HISPANICA ULEI DE SEMINȚE
  • bullet
    CAS: 93384-40-8
  • bullet
    EINECS: 297-250-8

Planta de chia:

Aztecii menționează deja Chia în 3500 î.Ch. A fost, într-adevăr, unul dintre principalele alimente din dieta aztec. Ca multe din boabele vechi, Chia fusese pierdută pentru o vreme. Spaniolii au interzis Chia din cauza folosirii sale religioase. A supraviețuit în anumite regiuni din Mexic și a reapărut pentru utilizarea actuală. Unii oameni de știință, nutriționiștii și agricultorii s-au alăturat pentru a cultiva Chia în Argentina. Astăzi Chia este cultivată în mai multe țări din America Latină, dar principalul producător este Australia. Chia (Salvia hispanica) aparține familiei Lamiaceae sau menta. Aceste erbacee anuale cresc cu greu până la 91 cm înălțime. Acestea au frunze groase, verde închis, care sunt încrețite și profund lobate. Parul mic, moale și gri acoperă și partea superioară a frunzelor. Planta chia are câteva tulpini care se ridică de la baza plantei. La sfârșitul primăverii și începutul verii, fiecare dintre aceste tulpini deține flori mici, albastre, tubulare. Florile au trei lobi pe o buză, cu un vârf alb pe buza inferioară. Șuvițele înfilete înconjoară vânturile florale și fiecare set de flori formează un cap de sămânță de semințe mici de cenușă sau cenușie. Capetele de semințe arată foarte asemănătoare cu cele ale plantelor de grâu.

Cum se face ulei de chia organic?
Uleiul de chia este uleiul de grăsime obținut din semințele de salvie spaniolă (Salvia hispanica L., Lamiaceae) prin presare mecanică la rece și filtrare.
Uleiul organic de chia și utilizările sale:
Datorită gustului ușor și a varietății de beneficii pentru sănătate, este din ce în ce mai folosită pentru a adăuga atât textura cremoasă, cât și substanțele nutritive, la creațiile culinare:

  • Sosuri pentru salate
  • Supliment de piureuri
  • Ovaz
  • Iaurt
  • Supe reci
  • Gust neutru, poate fi folosit în aproape orice rețetă fără a schimba gustul

Uleiul de Chia conține acizi grași sensibili la căldură și, prin urmare, nu este potrivit pentru gătit în tigaie.
Uleiul de Chia este de asemenea utilizat în cosmetice în numeroase aplicații în creme, măști de hidratare sau ca ulei de îngrijire.

Pentru mai multe informații despre uleiul de chia, consultați specificațiile noastre.

Insert your error message here, if the PDF cannot be displayed.