Uleiuri Grase

Ulei de floarea soarelui

Ingrediente

  • bullet
    HELIANTHUS ANUU ULEI DE SEMINȚE
  • bullet
    EINECS: 232-273-9
  • bullet
    CAS: 8001-21-6

Floarea-soarelui:

Inițial, floarea soarelui provine din America de Nord, unde a fost folosită pentru extracția petrolului cu trei până la patru milenii în urmă. A fost cultivată de indieni cu mult înainte de descoperirea „lumii noi”. Se crede că a venit cu exploratorii spanioli în Europa, apoi s-a răspândit peste Italia, Germania și Franța. Astăzi, a devenit una dintre cele mai importante culturi oleaginoase din Rusia și este cultivată și în America de Nord, Sud și Europa. Floarea-soarelui este o plantă înaltă de 1,5 până la 2,5 m, cu tulpini puternice, ramificate, cu frunze, ușor păros. Floarea-soarelui este un prim exemplu al fototropismului. Prin aceasta înțelegem reacțiile de curbură, care se bazează pe creștere și provocate de lumină. Frunzele lor sunt în formă de inimă, cresc opus alternei, sunt deasupra și dedesubtul părului scurt, petiolate lung și puternic zimțate pe margine. Capetele de flori ale floarea-soarelui sunt foarte mari (lățime de 10 până la 40 cm). Florile limbii lor sunt de 5 până la 10 cm lungime și galben până la portocaliu. În schimb, florile tubulare sunt foarte numeroase, de culoare maronie și sunt vizitate de multe insecte. Fructele de floarea soarelui, din care se extrage uleiul, au lungimea de 0,8-1,7 cm și lățimea de 0,4 până la 0,9 cm. După înflorire, coșul de flori conține adesea până la 2.000 de semințe. Culoarea lor variază de la negru la alb și alb și negru longitudinal în dungi. Pe lângă uleiurile grase (40 până la 50%), fructele conțin proteine ​​(aproximativ 24%), zaharoză, colină, betaină și taninuri.

Cum se face ulei organic de floarea-soarelui?
Extragerea uleiului se face prin măcinare și apoi prin presare la rece a semințelor mature, decojite. Uleiul de floarea-soarelui presat la rece este galben pal.
Aplicații în farmacie și medicină:
Uleiul de floarea soarelui este utilizat în industria farmaceutică ca umplutură inertă pentru capsule gelatinoase moi, precum și pentru prepararea unguentelor și cremelor și pentru înlocuirea uleiului de măsline și de arahide în preparate farmaceutice.
Aplicații în industrie:
Din punct de vedere industrial, se utilizează în producția de săpunuri și lacuri și pentru vopsele de ulei și de artă. În plus, poate fi utilizat pentru prelucrarea pieilor și ca un conservant în fabricarea pânzei.
Aplicații în bucătărie:
Uleiul de floarea-soarelui presat la rece este un ulei de salată excelent și valoroas și, ca și uleiul din germeni de grâu, este de asemenea utilizat ca aliment. Este potrivit pentru utilizarea în alimentele pentru copii și este utilizat în industria alimentară pentru producția de maioneze și salate, precum și pentru producția de margarină.

Pentru mai multe informații despre uleiul de susan organic, consultați specificațiile noastre.

Insert your error message here, if the PDF cannot be displayed.