Uleiuri Grase

Ulei de măceșe

Ingrediente

  • bullet
    ULEI DIN EXTRACT DE SEMINȚE DE CANIN PINK
  • bullet
    CAS: 84696-47-9
  • bullet
    EINECS: 283-652-0

Măceșele cunoscute și sub numele de trandafir sălbatic:

Arbustul de măceșe este un arbust înalt cu ramuri lungi și spini. Iubește climatul montan și poate fi găsit în garduri vii, tufișuri și în pădurirare. Măceșele de culoare roșie, rotunde spre ovale și interior plin cu perișori sunt doar conținutul fructului cărnos. Fructele de măceșe sunt, de fapt, sâmburi unghiuli, deschiși la culoare și foarte tari care se găsesc în măceșe.

Cum se produce uleiul de măceșe?
Uleiul este obținut prin presarea la rece a sâmburilor de măceșe. Prin urmare, numim ulei de semințe de măceșe pentru a clarifica ce parte din planta este obținută din ulei. După presare, uleiul este filtrat. Uleiul de măceșe este un ulei galben până la roșu, cu un miros de fructe, cu un gust de nucă dulce.
Din cauza miezurilor tari de trandafir, există o creștere semnificativă a temperaturii pe capul de presare. Cu toate acestea, uleiul de sâmburi de măceșe nu este afectat, deoarece iese în prealabil prin așa-numitul Seiher. Acesta este motivul pentru care putem furniza uleiul de sâmburi de măceșe cu atributul CP = presat la rece.
Compoziția relativă a uleiului din semințe de măceșe:
Datorită conținutului său ridicat de acizi grași polinesaturați, uleiul de sâmburi de măceșe râncezește repede. Prin urmare, se stabilizează prin adăugarea de antioxidanți, cum ar fi extractul de rozmarin sau vitamina E (E306). Cu toate acestea, se face fără adăugarea de antioxidanți sau alți agenți de conservare și asigurarea prospețimii uleiul de măceșe cu presare pe bază de comandă, precum și îmbutelierea și depozitarea sub o pătură de azot.

Uleiul nostru european de măceșe provine din semințele de la Rosa Canina, care nu trebuie confundate cu semințele de Rosa Moschata sau Rosa Rubiginosa, deoarece au o compoziție chimică ușor diferită.

Aplicații în farmacie și medicină:
Datorită conținutului înalt de acizi grași nesaturați, acidul oleic, acidul linoleic, fierul, carotenul și antioxidanții conținute în acesta, uleiul de bistrot (ulei de semințe de măceșe) este adesea utilizat în scopuri medicale.
Aplicații în cosmetică:
În produsele cosmetice, uleiul de semințe de măceșe este adesea folosit ca ingredient în unguente și creme datorită conținutului de acid transretinoleic.
Aplicații în bucătărie:
Aplicațiile culinare ale uleiului de sâmburi de plante organice nu sunt cunoscute. Cu toate acestea, calitatea uleiului nostru de măceșe și rezultatele analizelor disponibile ne permit să presupunem că uleiul de semințe de măceșe este adecvat consumului uman. În scopuri de marketing ca un produs alimentar, uleiul de sâmburi ecologici, conform înțelegerii cerințelor legale, trebuie să fie supus unei notificări sau unui proces de aprobare a produselor Novel Foods, motiv pentru care nu vrem să îl comercializăm ca hrană în acest moment.

Pentru mai multe informații despre uleiul de măceșe, consultați specificațiile noastre.

Insert your error message here, if the PDF cannot be displayed.