Uleiuri Grase

Ulei de măsline

Ingrediente

  • bullet
    ULEI DE OLEA EUROPAEA
  • bullet
    CAS: 8001-25-0
  • bullet
    EINECS: 232-277-0

Măslinul:

Olea europaea este un copac veșnic, care poate trăi peste 1000 de ani. El ajunge la o înălțime de 10-12 m. Sunt tipice trunchiul înnodat, brăzdat și coroana frunzelor, luxuriantă, argintie strălucitoare. Fructul este tare, cu o piele subțire și pulpă bogată în ulei. Măslinul crește foarte încet. Primele fructe încep de la vârsta de aproximativ 10 ani. Alte două decenii sunt necesare înainte ca aceste culturi să devină pe deplin productive.

Cum se face uleiul de masline extra virgin?
Uleiul de măsline este obținut din pasta de fructe a măslinului Olea europaea prin presare mecanică la rece, separare de faza apoasă și filtrare. Uleiul galben până la verzui are un gust fructat.
Aplicații în farmacie și medicină:
În antichitate, uleiul de măsline a fost folosit ca un tratament versatil. Astăzi, uleiul de măsline este folosit pentru producerea de unguenți, plasturi și clisme. Poate fi folosit, de asemenea, ca excipient.
Aplicații în cosmetică:
În produsele cosmetice hrănitoare, uleiul de măsline este adesea folosit ca bază pentru uleiul de piele, ulei de păr, creme și produse pentru îngrijirea unghiilor.
Aplicații în tehnologie:
Uleiul de măsline este adesea utilizat pentru producția de lubrifianți și săpunuri și drept combustibil.
Aplicații în bucătărie:
Uleiul de măsline este un ulei comestibil excelent. Acesta nu numai că servește la rafinarea salatelor, ci este unul dintre puținele uleiuri vegetale care pot fi de asemenea încălzite. Deci, poate fi folosit pentru coacere și prăjire.

Pentru mai multe informații despre uleiul de măsline, consultați specificațiile noastre.

Insert your error message here, if the PDF cannot be displayed.