Uleiuri Grase

Ulei de nuci

Ingrediente

  • bullet
    ULEI DE SEMINTE JUGLANS REGIA
  • bullet
    CAS: 8024-09-7
  • bullet
    CAS: 84012-43-1
  • bullet
    EINECS: 281-688-1

Nucul:

Juglans regia este un copac înalt de 10 – 25 de metri. Coroana este destul de mare. Coaja este inițial gri cenușie și netedă, mai târziu transformându-se într-o scoarță de copac negru-gri închis, adânc cioplită. Frunzele neuniforme sunt inițial roșiatice după înmugurire, dar mai târziu verzi. Florile de sex masculin atârnă în ciorchini lungi, verzi, florile de sex feminin stau în două sau trei la marginile ramurilor. Fructele sunt drupe solitare, sferice, care sunt înconjurate de un înveliș neted, inițial verde, mai târziu maro, dură, cărnoasă, albicios punctată la exterior și o coajă interioară tare, lemnoasă și ridată.

Cum se face uleiul de nuc?
Uleiul de nucă este extras din miezurile de nuci Juglans regia L. prin presare mecanică la rece și filtrare. Nucile sunt curățate, zdrobite și uleiul este presat din nuci. Aceasta este urmată de filtrare și desodorare.
Compoziția relativă a uleiului de nuc:
Uleiul de nucă are un conținut deosebit de ridicat de acizi grași nesaturați. Se compune din aproximativ 9% acizi grași saturați, 18% acizi grași mononesaturați, 73% acizi grași polinesaturați.
Aplicații în farmacie și medicină:
Privind spectrul de acizi grași, se poate observa că uleiul de nuc conține un conținut ridicat de acizi grași mononesaturați și polinesaturați. În special acidul linoleic este reprezentat într-un grad ridicat. Acest lucru îl face ideal ca bază pentru vânzarea unguentelor în farmacie.
Aplicații în cosmetică:
Uleiul de nucă este adesea utilizat în cosmeticele nutritive ca bază pentru unguente și creme, în șampoane de păr, în geluri de duș hidratante.
Aplicații in tehnică:
Deși uleiul de nuc este utilizat în principal în bucătărie conform literaturii, sunt cunoscute și unele aplicații tehnice. Este utilizat pentru producerea de săpunuri, ca agent de dispersie a vopselelor pentru artiști sau pentru impregnarea lemnului.
Aplicații în bucătărie:
Uleiul de nuc nu trebuie să fie încălzit prea mult din cauza conținutului ridicat de acizi grași nesaturați, conform literaturii de specialitate. Prin urmare, ar trebui să fie utilizat în special pentru rafinarea salatelor, a peștelui și a sparanghelului.

Pentru mai multe informații despre uleiul de nuc, consultați specificațiile noastre.

Insert your error message here, if the PDF cannot be displayed.