Uleiuri Grase

Ulei de rapiță

Ingrediente

  • bullet
    ULEI DE RAPIȚĂ
  • bullet
    CAS: 120962-03-0

Rapița:

Brassica napus este o plantă înaltă, de 60-140 cm. Frunzele sunt în formă de lire, albastru-verzui și fără perișori. Florile sunt de culoare galben auriu și în formă de strugure. Fructele sunt de 5-10 cm lungime. Rapița este prin natura sa o planta care prospera în zone temperate. Originea Brassica napus este probabil în Marea Baltică și Rusia. Se face distincția între rapița de vară și cea de iarnă.

Cum se face uleiul de rapiță?
Uleiul este extras din semințele mature ale plantei de rapiță prin presare la rece. Semințele de rapiță obținute după recoltare sunt boabe mici de culoare brun-negru. Acestea au un conținut de ulei de aproximativ 40%. După curățarea temeinică, acestea sunt rupte în laminor. Prin presarea semințelor de două ori și prin filtrare intensivă la temperaturi scăzute și fără substanțe chimice, majoritatea uleiului de rapiță  poate fi recuperat. Uleiul de rapiță  este un lichid galben cu miros și gust caracteristic de fructe și erbacee.
Aplicații în farmacie, medicamente și produse cosmetice:
Uleiul de rapiță este utilizat pentru a produce unguente, lipiciuri și ca material de umplutură pentru capsule moi din gelatină.
Aplicații în tehnologie și industrie:
Majoritatea uleiului de rapiță  produs este utilizat în scopuri tehnice. Ca lubrifiant, uleiul de rapiță  ar trebui să fie deosebit de adecvat, dacă nu este prevăzută o presiune prea mare asupra lubrifiantului. De exemplu, prin lubrifierea pierderilor de ferăstraie de lanț sau bandă, unde uleiul rămâne în așchii. Principalul avantaj al uleiului de rapiță  este că acesta este 100% biodegradabil și astfel nu pune în pericol apa subterană și apa potabilă. Ca inhibitor de rugină, este folosit pentru a stoca piese semi-finisate sau finisate, protejate împotriva ruginei până când acestea sunt prelucrate ulterior.

Uleiul de rapiță  este adesea folosit pentru producția de șenile, ceară de copac, pavaj și grăsimi din piele. În agricultura ecologică, uleiul de rapiță este adesea folosit ca pesticid și insecticid.

Utilizarea uleiului de rapiță   și a esterului metilic al uleiului de rapiță (RME), care este de asemenea utilizat ca biomotorină, are avantaje semnificative față de combustibilii convenționali fosili. Deci ambele sunt biodegradabile. Uleiul de rapiță  este neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon. Acest lucru înseamnă că numai cantitatea de dioxid de carbon este produsă prin ardere, pe măsură ce planta s-a absorbit pentru a forma uleiul. În plus, produce mai puțină funingine decât motorina. Un alt avantaj este siguranța la depozitare și transport datorită punctului de aprindere ridicat de peste 300 ° C și conținutului foarte scăzut de sulf.

Aplicații în bucătărie:
Uleiul de rapiță poate fi folosit pentru prăjire și ca ulei de salată. În combinație cu ouă și produse lactate, nu este amar și, prin urmare, este adesea folosit pentru a face maioneză și marinate.

Pentru mai multe informații despre uleiul de rapiță, consultați specificațiile noastre.

Insert your error message here, if the PDF cannot be displayed.

Related Posts