Uleiuri Grase

Ulei de soia

Ingrediente

  • bullet
    ULEI GLICI MAX (SOYBEAN)

Soia

Soia se presupune că provine din Asia de Sud-Est, deoarece a fost deja domesticită în China, în timpul dinastiei Shang în jurul anilor 1700-1100 înainte de Hristos. Până la sfârșitul secolului al XVIII-lea, răspândirea plantei de soia se limita la China, Manchuria, Coreea și Japonia. În 1790 a fost adus în Anglia, dar nu a prosperat în climatul local. La începutul secolului al XIX-lea a venit în SUA, dar a durat încă 50 de ani pentru cultivarea soiei acolo să crească semnificativ, datorită unui acord comercial cu Japonia. Astăzi soia este cultivată aproape în mod industrial în Statele Unite. Glycine soja este considerată o formă sălbatică de Glycine max., care este o plantă anuală. Tulpina este dreaptă, mai mult sau mai puțin puternic ramificată, în mare parte cu o înălțime de 40-90 cm și păroasă. Frunzele sunt triple, mari, toate rotunde și, de asemenea, dens păroase. Florile sunt greu de observat, violete până la albicioase și foarte scurte.

Cum se produce uleiul de soia:
Uleiul de soia se obține prin presarea soiei. Uleiul presat are o culoare galbenă până la galben închis și un gust caracteristic.
Aplicații în farmacie și medicină:
Uleiul de soia are un conținut ridicat de lecitină care este de aproximativ 4%. Acesta este utilizat ca adjuvant farmaceutic pentru prepararea soluțiilor nutritive parenterale cu lipide. Lecitina poate fi, de asemenea, găsită în diferite preparate comerciale ca dietetice și adjuvanți.
Aplicații în cosmetică:
În sectorul cosmetic, uleiul de soia este utilizat în principal ca ingredient activ pentru ingredientele vegetale lipsite de lipide și vitamine. Totuși, este folosit și ca bază pentru creme sau uleiuri de baie, în special în cosmeticele de îngrijire.
Aplicații în tehnologie:
În industria vopselelor, uleiul de soia este utilizat pentru producerea de vopsele, lacuri și cerneluri tipografice. De exemplu, trebuie menționat aici criza petrolului din 1970. Ei au fost forțați să caute o alternativă la cernelurile tipărite în industria ziarelor americane. Uleiul de soia s-a dovedit a fi un purtător echivalent pentru culorile rotative. Similar cu uleiul de rapiță, se utilizează pentru biodiesel, dar mai ales ca un amestec de 20% biodiesel de soia și 80% motorină, din moment ce biodieselul pur ar fi prea scump.
Aplicații în bucătărie:
Uleiul de soia este în primul rând în producția mondială de uleiuri vegetale. Este nu numai un ulei de salată valoroasă, dar poate fi folosit și pentru coacere și prăjire. În industria alimentară uleiul de soia este utilizat în principal pentru producția de margarină și maioneză datorită lecitinei conținute.

Pentru mai multe informații despre uleiul de soia, consultați specificațiile noastre.

Insert your error message here, if the PDF cannot be displayed.

Related Posts