Uleiuri Grase

Ulei de susan

Ingrediente

  • bullet
    ULEI DE SEMINȚE SESAMUM INDICUM
  • bullet
    CAS: 8008-74-0
  • bullet
    EINECS: 232-370-6

Susanul:

Sesamum orientale aparține celor mai vechi plante oleaginoase și a fost cultivată de mii de ani. Inițial, este din Africa tropicală. Astăzi, susanul este cultivat în principal în India, China, Sudan, Egipt, fosta Uniune Sovietică și Mexic. Susanul se dezvoltă pe diferite soluri. Seceta tolerează susanul în general, dar randamentele mai mari sunt posibile prin irigare. Susanul este o plantă anuală erbacee având o înălțime de 10 până la 120 cm. Frunzele sunt adesea foarte diferite, de la o formă alungită pana la o formă rotundă de până la 3-5, cu muchii zimțate. Florile cu tulpini scurte sunt de culoare albă sau roșiatică și de obicei stau individual în axele superioare ale frunzelor. Fructul are forma unei capsule maronii cu o lungime de 2-3 cm și o lățime de 0,5-1 cm. Este de obicei dublu și conține 80-100 de semințe, care sunt de culoare galben-alb, roșiatic, maroniu sau negru.

Cum se produce uleiul de susan
Semințele sunt în mod normal recoltate manual, deoarece semințele se maturează foarte neuniform. De aceea, capsulele se taie înainte de maturare și se usucă. Ulterior, semințele sunt scuturate. Semințele de susan ne-curățate sunt eliberate de impurități, uscate și condiționate pentru o mai bună separare a uleiului cu aburi. În etapa următoare, semințele sunt rehidratate cu ajutorul aburului. Uleiul este apoi presat. Uleiul de susan organic presat la rece este galben cu aroma tipică de susan.
Aplicații în farmacie, medicina și medicina populară:
În farmacie, uleiul de susan servește ca solvent și suport pentru medicamente, în special pentru producerea de soluții injectabile uleioase și suspensii de injecție pentru steroizi. În plasturi și unguente, poate fi utilizat și ca înlocuitor pentru uleiul de măsline. În medicina populară, este adesea folosit ca un ulei de masaj.
Aplicații în industrie:
Uleiul de susan este utilizat în industria de panificație și în producția de margarină. De asemenea, este folosit petrolul din industria parfumurilor și cosmeticelor. Formează baza majorității parfumurilor și a uleiurilor parfumate, deoarece nu are tendința de a avea râncezitate și nu are gust și miros neplăcut.
Aplicații în agricultură:
În agricultură, uleiul de susan este adăugat la unii agenți de control al insectelor atât ca purtător cât și ca o componentă sinergică.
Aplicații în bucătărie:
Datorită aromelor sale puternice, uleiul de susan de culoare închisă, obținut din semințe prăjite, este utilizat în mod tradițional ca și condimente în bucătăria asiatică. Se utilizează și ca ulei de gătit pentru prăjit și afumat carne, pește, creveți, legume și produse din soia.
Aplicare ulterioară:
Uleiul din a doua și a treia presare a semințelor de susan este prelucrat în săpunuri și uleiuri lubrifiante.

Pentru mai multe informații despre uleiul de susan organic, consultați specificațiile noastre.

Insert your error message here, if the PDF cannot be displayed.