Informatii

Consumul si raspandirea de produse eco

Consumul excesiv de alimente din ziua de azi precum si productia care nu este orientata spre un consum durabil duc din pacate la deterioarea permanenta a Pamantului. Din acesasta cauza se recomanda un consum responsabil si trecerea la agricultura ecologica, pentru a proteja resursele naturale.

Cu un consum responsabil se urmareste oprirea procesului de desertificare, incurajarea biodiversitatii, protejarea speciilor pe cale de disparitie si diminuarea efectului de sera si al celorlalti factori poluanti , urmarindu-se astfel o viata mai buna pentru noi si pentru tot mediul inconjurator.

Protejarea planetei si a resurselor sale se poate face printr-un efort sustinut din partea consumatorilor finali de a alege produse eco in locul celor conventionale chiar daca acestea au preturi mai ridicate . Prin ecologic se intelege si responsabilitate individuala si comunitara. Suntem obisnuiti sa achizitionam mult mai mult decat avem nevoie si sa facem risipa iar aceste obiceiuri duc la degradarea mediului inconjurator.

Raspandirea produselor eco

Produsele eco sunt produse naturale care nu contin E-uri, motiv pentru care consumul acestora pot preveni bolile foarte grave intalnite in acest secol XXI. Produsele eco s-au raspandit  din ce in ce mai mult in randul consumatorilor de pretutindeni si asta se justifica printr-un interes in crestere fata de mediu si fata de o alimentatie sanatoasa si naturala.

Din fericire in zilele noastre produsele ecologice au devenit tot mai accesibile pentru consumatori. Alimentatia ecologica,organica sau biologica consta in produse de origine animala sau vegetala care au fost obtinute fara folosirea substantelor chimice cum ar fi ierbicidele sau pesticidele , fara adaosuri de substante sintetice la procesarea lor, nemodificate genetic si care nu au fost expuse iradierii.

Alimentele ecologice sunt mai sanatoase si pentru ca nu contin aditivi alimentari, iar carnea ecologica provine de la animale hranite numai cu furaje ecologice. Aceste produse au si un gust mult mai bun decat produsele conventionale.